18. kesäkuuta 2011

No Finnish anymore..?

uk

Perillä ollaan ja fiilikset on ollu vähän vaihtelevat. Lentokoneessä jännitti melkosen paljon, mutta siinä odotellessa se haihtui ja kun isä oli vielä ruuhkan takia myöhässä, niin en ehtinyt edes panikoimaan sitä, etten muistanu miltä se näyttää. :-D 3 tunnin ajomatka sujui sateisesti ja jää murtu mun ja host-isän väliltä tehokkaasti heti alkuunsa, kun olin lentokentällä menossa autoon kuskin puolelle. XD Puhuttiin matkan aikana melko paljon kaikesta ja vitsailtiin ja naurettiin. Aikaerosta sekaisena pääsin nukkumaan joskus Suomen aikaa klo 12 ja nukkumaan mennessä tajusin, etten tuu puhumaan näille suomea, vaan pelkkää englantia, mikä on kyllä tosi outo ajatus. :-D

Aamulla heräsin jo kahdeksan aikaan (Suomen aikaa 10, kahden tunnin aikaero) ja aloin purkaa laukkuja kaappeihin. Tää mun huone on tosiaan sellainen, että 135cm sänky, vaatekaappi ja lipasto mahtuu sisään ja sängyn ja niiden väliin jää noin 60cm käytävä. Ovi aukee just ja just puoliksi. :-D Mutta täällä on kotoisaa ja sänky on ihan luksusta verrattuna mun 90cm sänkyyn Suomessa. Ja huomasin, että mulla on ihan törkeen paljon vaatteita, eikä tilanne ainakaan tuu paranemaan (?) koska käytiin kiertelemässä Cambridgessa ja siellä on esim. kaikki ihanimmat kaupat. Farkkuja kuudella punnalla Primarkista, excuse me?  Ja viisi puntaa on siis noin kuusi euroa, namskis!

On myös tullu tutuksi toi Englannin vaihteleva sää, koska tänään aamulla paistoi aurinko, mutta jo neljän tunnin kuluttua kun lähdettiin Cambridgesta kotiin päin, tuli kaatamalla vettä. Sitten saatiin myös rakeita ja ukkosta ja salamoita, mutta hetken päästä oli taas puolpilvistä kun sadepilvet meni pois. Rakeita tuli itseasiassa jopa kahteen kertaan ja nytkin noi tummat pilvet lipuu mun ikkunan ohi todella tehokkaalla vauhdilla.

Ja lopuksi tietysti vähän tosta perheestä. Ne on todella mukavia ja yrittää parhaansa mukaan saada mun olon tuntumaan kotoisalta. Ja onhan ne onnistuneetkin koska englantikin alkaa pienten alkukangertelujen jälkeen sujua. Lisäksi noi on vaan kehunut kuinka puhun niin selvästi ja sujuvasti, joten en vissiin oo kauhea pettymys ainakaan... :-D Ai niin ja onnistuin polttamaan vähän kättäni aamulla suihkussa, kun kuuma ja kylmä vesi tulee eri vivuista ja en oikeen osannu käyttää sitä. No, kokemukset kasvattaa ja ehkäpä noilta löytyy mun unohtuneen sateenvarjonkin tilalle korvaava kappale. Huomenna suunnitelmissa matka super-markettiin ja varmaan jotain perus sunnuntai-oleilua, sweet! :-)

+ I'm afraid I'm not going to write that whole text in English but there are a few things I can mention... First, the weather has been varying a lot: shiny, rainy, grey, thunder, lightnings and besides it has been raining hails twice! We went to the Cambridge just for sightseeing and the area is beautiful. I love red phone boxes and weird left-side traffic! :-D And the family is great too! They have been working hard to make me feel like home and I really appreciate that. Kids are cute and clever, at least what I have been seeing so far. Moreover, they say my English is good enough and though I have those "should I say this"-moments I'm getting more comfortable all the time. I'm enjoying! :-)

ps. Pictures are from weheartit

3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ooooi Johnukka kuulostaa kivalta!! Ja toi bannerilisäys on hiano :p Tosi hassuu aatella et sä oot nyt jossai Englanissa outojen ihmisten kanssa tekemässä erilaisia asioita ku normisti, hassua :D

Anniina kirjoitti...

Aaaawwwsss! Toi bussi on aivan ihana! :) Hihi auto-episodi on kyllä niin paras ja perus XDD Kuulostaa kyllä ihanalta!

Johanna kirjoitti...

Liisa: Hihihii! :-) Hassua indeed!

Anniina: XD Ihanaa se onkin! <3