22. kesäkuuta 2011

Aupair-elämää

DSC_2262
DSC_2266
DSC_2267

Mun normaali työpäivä alkaa siis noin puoli 8, kun olen hoitanut kaikki omat aamutoimeni. Huolehdin, että lapset (jotka on siis 9-vuotiaat kaksoset, tyttö ja poika) pesee hampaat ja syö aamupalaa ja puoli 9 lähdetään kävelemään koululle. Kun olen saattanut ne kouluun tulen kotiin ja siitä alkaa mun kuuden tunnin mittainen free time, jonka voin käyttää miten haluan. Huomenna meen tapaamaan muutamaa au-pairia ja tänään käyn varmaan kaupassa ja juttelen skypessä. Ja luen Cosmoa hihihi. 

Kun koulu loppuu kolmelta, menen hakemaan lapset ja katson, että ne syö jotain välipalaa ja sitten vaan leikitään tai piirretään. Joskus niille tulee kaveri kylään ja joskus ollaan kolmistaan. Noi lapset on molemmat tosi iloisia ja puheliaita ja ne riitelee tosi harvoin, mikä on hyvä. :-D Lisäksi ne aina lauleskelee kaikkea ja kertoo mulle jotain juttuja Englannin historiasta, cool. Isä tulee kotiin yleensä viiden aikaan, mutta ruokaa se alkaa laittaa kuuden maissa, joten mä olen lasten kanssa ainakin siihen dinneriin asti ja sitten voin mennä esim. juttelemaan skypessä. Joskus kyllä jatketaan leikkejä vielä päivällisenkin jälkeen ja siitä lapset sitten pikku hiljaa alkaa mennä nukkumaan. Joinain iltoina luen vielä iltasaduksi Muumilaakson tarinoita, kun toin noille sen kirjan. :-)

Illalla mulla on sitten taas omaa aikaa, mutta yleensä meen aika aikasin nukkumaan (viimeistään klo 11). Aamulla herään sitten taas kuudelta, vaikka herätyskello soi vasta seittemältä. Toivotaan, että alan kohta pian sopeutua tähän aikaan ja elämään muutenkin. Ja että saisin mun päiviin vähän lisää täytettä koska toi kuuden tunnin dataus ei houkuttele. Voisinkin tästä mennä tekemään jotain voileipää tai vastaavaa... :-D Ainiin ja kun kesäloma alkaa ensi kuussa, niin mun työpäivä pitenee hieman, koska sitten ei oo tota 6 tunnin vapaata, mutta sitten mun ei vissiin tarvitse olla lasten kanssa niin myöhään. Mutta sen näkee sitten!

Ps. Toivottavasti teitä ei nyt haittaa nää kauheen pitkät tekstit, eihän näitä oo pakko lukea, mut kirjotan jos jotakuta kiinnostaa. :-D

+ My normal work day consists of guarding that kids eat breakfast, brush their teeth and go to school on time. I'm taking them to the school gate and pick them up when school day is over. The time when kids are at school I have my free time when I can do whatever I want, for example meet friends, talk on phone or skype, read magazines and watch tv. After school I'm watching that kids eat a snack and then play with them till parents come home. Dad comes usually around 5 but finishes work around 6 or so. Then he cooks a dinner and we eat all together. Then I can have time of my own or keep playing with kids, it's often up to me. That's probably my day in a nutshell. Kids are 9-year-old twins, a girl and a boy, and parents are nice and supportive. It takes some time to get to know the place and people but I'm all the time getting used to living here so everything is good. :-)

10 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Tietenkin kiinnostaa ! ja oli tosi kiva lukea !:)

Lumira kirjoitti...

Vitsi, sun elämäs siellä kuulostaa niin kivalta!

Mä haluan paljon brittilätekstiä! On ikävä sinne :D Saat muuten joku kaunis päivä lähettää mulle teetä sieltä xD

Erika kirjoitti...

Oiiiii noi lapset kuulostaa niin sulosilta! :)

eerika kirjoitti...

kuulostaa ihan superkivalta! en jaksa venaa kahta vuotta että mäki pääsen! :(((

♥ awhitebook's author kirjoitti...

Awesome, seems as if you have a lot of time to spend on your own.. I believe that's even nicer than beeing at home :D Doing the washing-up ...
Or is the way they treat you yet "for starting" ? :P

Anniina kirjoitti...

Ketään ei joo tietenkään kiinnosta mitä sä siellä oikein teet, eipä tietenkään.. :DD Etköhän sä jotain tekemistä keksi tohon 6h vapaa-aikaan.. Mut musta toi dataus kyl kuulostaa ihan kivalta :)

Johanna kirjoitti...

Tanja: Jee hyvä sitten! :-)

Lumira: Hihihi, saamasi pitää! Ja joo voin lähettää kun annat osottees! ;-D

Erika: NE ON! <3

Eerika: Jaksa vaan, se kannattaa! :-)

A whitebook's author: Yes I do! And I'm not sure are they going to make up some more chores to do but for starters I'm just doing some washing up. :-)

Anniina: :-DD Keksin joo, tänää poitsui! ;-)

Anonyymi kirjoitti...

näänks mä oikei sun fb on pinkki!!!!!!!! määki haluun :p how?

jajaja kuulostaa nastalta ja tottakai kiinostaa lukee ;)

Johanna kirjoitti...

Jonata: JOOOOO! Google chrome on ystävä! <3 :-D

Noora kirjoitti...

Oi että kun kuulostaa kivalta! Vähän helpompaa kun mun aupair-elämä :) 3alle 6v. lasta :D Jos rupee helppous ärsyttämään tässä mun blogi.

http://skotlandia.blogspot.com/